MRA Poli

Wij zijn een verwijspraktijk voor tandheelkundige slaapgeneeskunde en zijn aangesloten bij de MRA poli. Dat wil zeggen dat u bij ons op verwijzing terecht kunt voor de behandeling van slaapapneu met behulp van een MRA. Daarnaast kunnen wij ook anti-snurkbeugels maken voor de behandeling van (overmatig) snurken. De MRA poli is opgezet door een groep enthousiaste en gemotiveerde tandarts-slaapgeneeskundigen, waar Flup Remijn er een van is.

Voor meer info zie www.mrapoli.nl

Wat bieden wij?

  • Een intake binnen 4 weken.
  • Persoonlijke, kwalitatief hoogstaande zorg.
  • Begeleiding gedurende het volledige traject, van intake tot controles.
  • Volledige vergoeding uit de basisverzekering bij verwijzing door medisch specialist. (enkel bij AHI van 5 of hoger)
  • MRA aanmeten zónder happen!

Goede communicatie met uw verwijzer en eigen tandarts.

Wat is een MRA?

Een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA), wordt ook wel een anti-snurkbeugel genoemd. Het MRA draagt u in de nacht en zorgt ervoor dat de onderkaak in een voorwaartse positie wordt gebracht. Hierdoor wordt de kans op blokkades van de luchtweg kleiner.

We werken samen met diverse tandtechnische laboratoria zodat wij de perfecte MRA voor iedere situatie kunnen leveren.

Heeft u een voorkeur voor een MRA-type? Laat het ons weten, dan bespreken we de mogelijkheden.

Nadat u bent doorverwezen door uw behandelaar kunt u bij ons een afspraak maken voor het aanmeten van een MRA. Tijdens deze afspraak wordt de behandeling uitgebreid aan u uitgelegd en is er ruimte voor uw vragen.

Er zal middels een korte screening beoordeeld worden of de huidige situatie van uw gebit, kaakgewrichten en kauwspieren geschikt zijn voor het aanmeten van een MRA. In sommige gevallen nemen wij contact op met uw eigen tandarts voor aanvullende informatie.

Na de screening wordt gestart met de registratie of er volgt een tweede afspraak waarin het MRA wordt aangemeten. Hiervoor worden digitale gebitsafdrukken en een registratie van het gebit gemaakt met behulp van een intra-orale mondscanner. U hoeft dus niet te ‘happen’ met afdruklepels.

Na twee tot drie weken is uw MRA klaar. U start met een wen-traject, waarin wij uw MRA optimaal instellen. Wanneer u en wij tevreden zijn over het resultaat wordt u terugverwezen naar uw verwijzer. In sommige gevallen wordt er een nieuw slaaponderzoek uitgevoerd ter controle.

Wij zien u jaarlijks terug in onze praktijk voor controle van het MRA. Natuurlijk bent u in de tussentijd altijd welkom bij ons voor het verhelpen van klachten, het beantwoorden van vragen of het uitvoeren van reparaties.